fbpx
Ehjäksi | Apua alkoholistin läheiselle
lapsuus lasipullossa, alkoholismi, alkoholistin lapsi, aikuinen alkoholistin lapsi, alkoholisti-isä, alkoholisti äiti, alkoholismikoti, alkoholismi perheessä, alkoholistin lapsi suorittaa elämää, lasinen lapsuus, virtahepo olohuoneessa, turvattomuus, häpeä, mikä auttaa alkoholistin lasta, mikä avuksi alkoholistin lapselle, apua läheisriippuvuuteen, läheisriippuvuus, apua alkoholismiin, apua päihdeongelmaan
23828
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-23828,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

Apua alkoholistin läheiselle

Oletko kasvanut alkoholismikodissa tai kipuilet muusta syystä alkoholismin aiheuttamien asioiden vuoksi?

Tunnistatko osan tai kaikki näistä asioista

 • häpeät itseäsi, koet riittämättömyyttä, arvottumuutta ja mahdollisesti itsevihaa
 • uskot alitajuisesti, että on sinun syy, mitä alkoholiskodissasi on tapahtunut. Saatat jopa uskoa olevasi jotenkin paha.
 • häpeät perhetaustaasi/alkoholistivanhempaasi/-puolisoasi/juomistasi
 • koet itsesi pelokkaaksi ja turvattomaksi
 • pelkäät hylkäämistä
 • haluaisit kovasti rakkautta, mutta et uskalla mennä sitä kohti ja/tai usko, että kukaan voisi rakastaa sinua. Kun olet romanttisessa suhteessa, huomaat joko helposti takertuvasi toiseen ihmiseen tai toisaalta vältteleväsi toisen lähelle päästämistä. Et uskalla näyttää syvimpiä haavojasi ja ottaa vastaan rakkautta kunnolla.
 • pelkäät näyttää herkkyyttä
 • päädyt pari- ja ihmissuhteisiin, joissa tunnistat toisessa osapuolessa narsistisia piirteitä: itsekkyyttä, myötätunnon puutetta, vastuuttomuutta, epärehellisyyttä, aggressiivisuutta, ilkeyttä, ylimielisyyttä, kateutta, katkeruutta, kontrolloivuutta. Tunnistat ehkä vaihtoehtoisesti/myös itsessäsi näitä piirteitä.
 • pelkäät ihmisiä, jotka ovat aggressiivisia
 • pelkäät riitoja
 • pelkäät rahan riittämistä ja haet siitä turvaa
 • pelkäät tulla näkyväksi omana itsenäsi ja tehdä asioita isosti/julkisesti, menestyä
 • et osaa vetää rajoja ja miellytät muita, sillä pelkäät että ihmiset hylkäävät sinut/suuttuvat sinulle
 • yrität kontrolloida elämää muun muassa sitä suorittamalla. Olet saattanut suorittaa muun muassa monta tutkintoa, töitä tai hyväntekeväisyystöitä.
 • jättäydyt mahdollisemman paljon pois ihmiskontakteista suorittamisen sijaan
 • tavoittelet täydellisyyttä
 • sinulla on jokin muu kuin päihderiippuvuus
 • olet kadottanut ilon, et uskalla näyttää sitä
 • olet uupunut tai masentunut, et saa asioita aikaiseksi. Uupumus tai masennus palaa mahdollisesti aina uudelleen.
 • kehosi oireilee käsittelemättömistä tunteista ja sinulle on mahdollisesti kehittynyt niistä jokin fyysinen sairaus
 • reagoit helposti negatiivisesti yllättäviin pieniinkin asioihin/elämäntapahtumiin
 • olet vihainen ja/tai katkera vanhemmillesi. Syytät heitä siitä, että sinulla menee huonosti.
 • jos sinulla on lapsia, et osaa olla heille riittävästi emotionaalisesti läsnä ja antaa heille tarpeeksi sitä, mitä he tarvitsevat. Pelkäät traumatisoivasi lapsesi ja koet syyllisyyttä siitä, että koet olevasi huono vanhempi.
 • vierität mahdollisesti kipusi lastesi kannettavaksi, etkä ota niistä itse vastuuta. Uhriudut.
 • pelkäät lasten saamista
 • sinusta on tullut hyvin vastuuntuntoinen, sillä sinua on velvoitettu pienestä pitäen huolehtimaan itsestäsi, alkoholistivanhemmastasi/-vanhemmistasi ja/tai sisaruksistasi. Juova tai raitis vanhempasi saattaa vieläkin turvautua sinuun liikaa ja etsiä sinusta vanhempaa itselleen.
 • koet antavasi enemmän kuin saat
 • et saa erottua alkoholistipuolisostasi, vaikka haluaisit ta kaipaat apua parisuhteessa jaksamiseen
 • olet paennut tai pakenet edelleen vähissä määrin psykologisia ongelmiasi alkoholiin

Mikäli tunnistat edellä mainitut kohdat tai osan niistä, voin auttaa sinua. Alle 18-vuotiaita palvelen vanhemman suostumuksella.

Apua alkoholistin läheiselle

Varaa maksuton puhelinkonsultaatio

Konsultaatio ei velvoita mihinkään.

Voit kertoa tilanteestasi ja minä, miten parhaiten voisin sinua auttaa. Koostamme sinulle sopivan paketin tilanteesi mukaan ja sen perusteella, mitä suosittelen. Mikäli päädymme yhteistyöhön, sovimme puhelussa käytännön järjestelyistä. Voit kokeilla yhden kerran ensin ja päättää sen jälkeen, haluatko jatkaa tai voimme sopia konsultaatiossa suoraan sopivasta paketista.

 

Jos alkoholin käyttö on sinulle tällä hetkellä ongelma ja olet kiinnostunut palvelustani, olethan yhteydessä, jotta voin arvioida, pystynkö auttamaan sinua. Hoitomuotojeni käyttäminen vaatii sen, ettei ihminen ole jatkuvasti alkoholin vaikutuksen alaisena. Olen auttanut joitakin päihteiden kanssa oireilevia. Eniten olen auttanut alkoholistien aikuisia lapsia, mutta myös alkoholistien puolisoita ja ex-puolisoita ja raitistuneita alkoholisteja, jotka eivät tule alkoholismiperheestä sekä ihmisiä, joiden isonvanhempi/isovanhemmat ovat alkoholisteja tai joskus myös muita, joihin jonkun alkoholin käyttö on vaikuttanut negatiivisesti. Jos tilanteesi on tämä ja kaipaat apua, varaa silloinkin konsultaatio tai yksittäinen hoito täältä.

Minun tarinani

Synnyin alkoholismikotiin, jossa isäni ryyppäsi ja kohteli äitiäni huonosti. Hän manipuloi minua ja siskoani äitiämme vastaan, koska itse peilasi äidistäni herkkyyttä, jota ei hyväksynyt itsessään. Koin hyvin vahvasti isän taholta, että ei ole hyväksyttävää olla herkkä tyttö ja itkeä saatikka näyttää vihaa. Sain kovalta ja tunteettomalta vaikuttavan ja aggressiivisen miehen mallin ja heikon ja alistuvan naisen mallin. Vanhempien välinen riita siirtyi sisääni niin, että “vahva mies” piti valtaa ja heikko nainen ei saanut sanansijaa. Minun sisäisestä puheestani tuli sellaista. Tajusin tämän tosin vasta reilut seitsemän vuotta sitten, kun aloin todella tutustua itseeni. Siihen asti olin juossut itseäni pakoon niin kovaa, kun olin päässyt pääasiallisesti päihteiden, syömishäiriön ja liikunnan avulla. Se juoksu päättyi masennukseen ja tuki-ja liikuntaelinvaivoihin. Syömishäiriö minulla oli jo ollut lähes kymmenen vuotta.

 

Lähes aina, kun isä joi, hän alkoi uhkailemaan ja huutamaan aggressiivisesti äidilleni asioista, jotka oli tulkinnut väärin/keksinyt päästään. Vanhempien riitatilanteissa minä tunsin itseni turvattomaksi, pelokkaaksi, arvottomaksi, riittämättömäksi, hylätyksi, yksinäiseksi, surulliseksi, pettyneeksi, vihaiseksi, katkeraksi ja häpesin isäni käytöstä. Muutuin näkymättömäksi, sillä huomaamattomana oli vähiten turvatonta. Aloin myös vihata ja hävetä itseäni, sillä luulin, että minussa on vikaa, kun minua ei noissa tilanteissa nähty, vaan hylättiin oman onneni nojaan selviämään. Rakkauden tilalle tuli häpeä. Luulin, että vanhempien ongelmat ovat minun syy, ja heidät täytyy pelastaa. Isä lähti usein viikonloppuisin ja kesälomillaan rakentamaan mökkiä, jonne hän otti minut ja siskoni mukaan. Koimme mökillä monet kauhun hetket isäni vastuuttoman toiminnan vuoksi niin esimerkiksi auton kuin veneenkin kyydissä.

 

Saamani naisen ja miehen malli on vaikuttanut romanttisiin suhteisiini vahvasti. Olen vetänyt puoleeni oman sisäisen epätasapainoni vuoksi joko sydän kiinni olevia, usein narsistisia miehiä tai minuun verrattuna liian kilttejä ja feminiinisiltä tuntuneita miehiä. Suuren osan elämästäni olen pelännyt rakkautta niin, että olen kokenut turvallisemmaksi elää yksin. Pitihän kotonakin aina selvitä emotionaalisesti yksin ja tukea äitiä, joka yritti rekrytä minut ja siskoni puolustumaan häntä aggressivista isää vastaan. Äitini takertuminen ja minusta itselleen äidin hakeminen on jatkunut myös aikuisuudessa paljon isäni kuoleman jälkeen.

 

Alkoholismikodissa kasvanut saa usein kaoottisen/pelokkaan kiintymyssuhdemallin, sillä vanhempien käytös on ollut niin epäjohdonmukaista, epäluotettavaa ja jopa vaarallista. Tämä kiintymyssuhdemalli ilmenee aikuisena romanttisissa suhteissa niin, että haluaisit kovasti rakkautta, mutta et uskalla mennä sitä kohti, vaan mieluummin välttelet sitä. Kun olet suhteessa, vähintään omassa mielessäsi helposti takerrut kumppaniin kotoa oppimaasi läheisriippuvaiseen tyyliin. Toki osa alkoholistien lapsista on raanut ristiriitaisen kiintymyssuhdemallin, jolloin heidän käytöksessään näkyy lähinnä toiseen takertuminen ja mahdollisesti mustasukkaisuus, jotka molemmat juontavat juurensa lapsuuden hylätyksi tulemisen kokemuksista. Osa taas on saanut selkeästi välttelevän kiintymyssuhdemallin (usein alkoholistilla on tällainen), mikä näyttäytyy niin, että ihminen välttelee rakkautta ja tunteista puhumista häpeänsä ja pelkonsa takia.  Ristiriitaisesti ja välttelevästi kiintyneen yrittäessä olla suhteessa suhde on helposti kissahiirileikkiä; takertuva jahtaa ja välttelevä pakenee. Niin juova vanhempi kuin toinen vanhempi tai molemmat juovat vanhemmat ovat läheisriippuvaisia, sillä he eivät ole parantaneet lapsuutensa rakkaudettomuuden haavoja ja päätyneet siksi yhteen vastaavanlaisen ihmisen kanssa.

Miltä eheytyminen tuntuu?

 

Ainoa parannuskeino kaikkeen edellä kertomaani on ollut käsitellä rakkaudettomuuden kokemuksiani ja alkaa sitä kautta kasvaa omaksi itsekseni. En enää yritä ratkaista ongelmiani muuttamalla ulkonäköäni, syömällä liikaa tai olemalla syömättä ja jahtaamalla rakkautta ulkopuolelta ja muita ulkoisia asioita. Ainoa parannuskeino tunneongelmien vuoksi sairastamiini masennukseen, syömishäiriöön ja tuki- ja liikuntaelinvaivoihin on rakkaus, jonka olen kaivanut esille itsestäni. Eheytymiseni myötä olen hyväksynyt herkkyyteni. Pidän herkkyyttä ja haavoittuvaisuutta kauneimpana asiana, joka meissä kaikissa on. Otan tunteet vastaan ja pystyn itkemään ne ulos aina, kun ne nousevat pintaan. Elämän suorittaminen ja päihteiden käyttö on vaihtunut olemisesta nauttimiseen, henkisiin harjoituksiin ja tanssiin. En yritä järkeillä asioita, vaan olen hyvin intuitiivinen. Teen työtä, jota rakastan ja jossa saa näyttää herkkyyttä. Integroin jatkuvasti paremmin itseeni sitä, että on turvallista rakastaa ja ottaa vastaan rakkautta. Minulla on paljon paremmat ihmissuhteet ja terveys. En ole enää tuuliajolla, vaan minulla on selkeä missio; auttaa alkoholistien lapsia ja muitakin, jotka kokevat minuun ja tekemisiini resonanssia. Tiedostan, että arvokkainta on se, että minulla on paljon rakkautta elämässäni, mielenrauha ja että olen terve. Luottamus siihen, että elämä kantaa. Elämäni tuntuu päivä päivältä kevyemmältä, positiivisuuden ja rakkauden määrä minussa ja elämässäni kasvaa koko ajan. Tiedän, että parhaat jutut ovat vasta edessä.

 

Katso haastatteluni Juhan juttusilla -ohjelmasarjassa tästä.

Katso haastatteluni rohkeudesta olla oma itsensä tästä.

 

Kuulostavatko lapsuuden kokemukseni tutuilta? Kuulen jatkuvasti tämän kaltaisia tarinoita, sillä olen auttanut lukuisia alkoholistien aikuisia lapsia ja läheisiä neljän vuoden aikana (eniten muutaman viime vuoden aikana).

 

 

Toivon sydämestäni, että sinäkin voisit vapautua alkoholismin jättämistä jäljistä, lopettaa itsesi pakenemisen, löytää sisäisen turvan ja rakkauden. Haluan tarjota auttavan käteni paranemisen polullesi ja kulkea kanssasi vapautumisesi matkaa. Suosittelen pidempiaikaista työskentelyä kuin muutamaa kertaa.

 

Uskalla pyytää rohkeasti apua. Olet todennäköisesti tottunut selviämään lapsuuden kodissasi ilman riittävää emotionaalista tukea, joten sitä saattaa olla vaikea pyytää ja vastaanottaa. Voin kuitenkin vannoa, että avun pyytäminen kannattaa. Olet sen ansainnut, eikä kenenkään meidän tarvitse selvitä täällä yksin.

Apua alkoholistin läheiselle

Varaa maksuton puhelinkonsultaatio

Kokonaisuus on räätälöitävissä sinun tarpeesi mukaan. Konsultaatio ei velvoita mihinkään. Mikäli päädymme yhteistyöhön, sovimme puhelussa käytännön järjestelyistä. Voit kokeilla yhden kerran ensin ja päättää sen jälkeen, haluatko jatkaa tai voimme sopia konsultaatiossa suoraan sopivasta paketista.

 

 

Lähdemme yhdessä auraamaan sinun mielestäsi sitä, miten alkoholismikodissa kasvaminen sinuun tänä päivänä vaikuttaa. Kokonaisuus voi sisältää regressioterapiaa, perhekonstellaatiota, energiahoitoa, life coachausta (keskustelua sekä NLP-harjoituksia, meditaatioita/mielikuvaharjoituksia, kirjoittamista), hengitys- ja kohtaamisharjoituksia sekä intuitiivista tulkintaa sinun tarpeesi mukaan.

Työskentelyn ei tarvitse sisältää kaikkea edellä mainittua, mikäli et halua ja jos katson, ettei juuri joku tietty työskentelytapa sovi sinulle. 

Regressioterapian avulla voit tehdä ohjatun, alitajuisen matkan menneisyyden tapahtumiin ja niitä uudelleen mielessäsi elämällä kokea niin tunne- ja ajatustason kuin kehonkin paranemista. Tunteita puretaan niistä ääneen puhumalla ja itkemällä, jos itkettää. Yleensä ihmisten on helppo itkeä ko hoidossa. Tekniikka auttaa sinua muistamaan tapahtumia, jotka olet jo unohtanut (tarvittaessa jopa kohtu- tai vauva-aikaisia muistoja, joihin on mahdoton päästä käsiksi psykoterapian avulla), mutta jotka vaikuttavat siihen, millainen sinä ja elämäsi nyt ovat. Et voi joutua kohtaamaan asioita, joita et olisi valmis käsittelemään. Oma viisas alitajuntasi näyttää sinulle sopivat tilanteet, joiden käsittely auttaa sinua siinä hetkessä eniten. Minä ohjaan ja esitän sinulle kysymyksiä, jotka saavat sinut oivaltamaan asioita itsestäsi ja purkamaan negatiivisia tunteita.

Perhekonstellaatio tehdään yleensä silmät auki lattialla seisten (ja istuen) ja mahdollisesti paikkaa vaihtaen. Yksilöohjauksessa apuna voidaan käyttää esimerkiksi paperilappuja, tyynyjä tai tuoleja (ryhmässä valittaisiin muita ihmisiä edustamaan suvun ja perheen jäseniä). Konstellaation avulla lähdetään katsomaan, mitä sukulinjoissasi on tapahtunut, jotta sinulla on tässä hetkessä joku ongelma. Konstellaation avulla olemme usein saaneet tietää, mikä on johtanut läheisen alkoholismiin ja ennen kaikkeaan parannettua linjoista asiakkaalle periytyneitä tunteita muun muassa sanomalla parantavia lauseita ja lisäämällä konstellaatioon parantavia elementtejä. Perhekonstellaatio mahdollistaa tehokkaasti tunteista vapautumisen; moni itkee sen aikana. Sen avulla on helppo saada intuitiivista tietoa siitä, mitä ja miksi perheenjäsenille ja sukulaisille on tapahtunut, miltä heistä on tuntunut ja oppia näin ymmärtämään itseään paremmin. Konstellaatio on regressioterapian lisäksi voimakkain trauman parannuskeino, mistä olen saanut apua.

Energiahoidossa voit ottaa miellyttävältä tuntuvaa hoitoa vastaan, eikä sinun välttämättä tarvitse tehdä mitään paitsi tuntea tunteet, jos niitä nousee pintaan. Luon hoidossa mieleni ja metodieni avulla positiivisen energian, jota voisi verrata positiiviseen tunteeseen. Välitän tämän sinuun joko käsieni kautta tai etänä ja se alkaa tehdä muutoksia alitajunnassasi. Energiahoito toimii tutkitusti myös etähoitona. Tunnelukkomme sijaitsevat alitajunnassamme ympäri kehoa. Positiivinen energia korvaa negatiivisen energian, esim. pelon tai muun tunteen ja muuttaa sen positiiviseksi, mikä tuntuu yleensä vähintään olon rauhoittumisena ja rentoutumisena tai vielä voimakkaammin olon muuttumisena rakkaudelliseksi. Kun transformoimme näin tunnelukkojasi, sinusta tulee onnellisempi, onnistut antamaan vanhemmillesi anteeksi, turvattomuutesi hälvenee ja alat pikkuhiljaa hyväksyä itsesi.

Regressioterapia on yleensä tehokkain työkaluni tunteiden purkamiseen ja voimaantumiseen. Jotkut tykkäävät enemmän energiahoidosta ja life coachauksesta (yhdessä), sillä ne ovat lempeämpi tapa lähestyä asioita. Perhekonstellaatiota olen ohjannut vähiten, mutta siitäkin on tullut asiakkaille hyviä kokemuksia. Suurin osa käytettämistäni metodeista on sellaisia, että saat niistä hyviä itsehoitovinkkejä.

Jos kaipaat intuiitivista apua päätöstesi tueksi esim töiden ja ihmissuhteiden kanssa, voi esimerkiksi yksi tapaamiskerroista olla myös intuiivista tulkintaa, jossa käytän apuna tarot-kortteja.

En palvele vakavista mielenterveysongelmista kärsiviä (masennus ei haittaa). Regressioterapia ei sovellu sinulle, mikäli olet alle 18–vuotias, olet ollut psykiatrin hoidossa muun kuin masennuksen takia (masennus eikä mielialalääkkeiden syöminen haittaa), lääkäri on kieltänyt sinua tekemästä mitään raskasta tai esimerkiksi ajamasta autoa, sinulla on vakava sydänsairaus, vakava keuhkosairaus (hengitysvaikeuksia), silmäsairaus, joka pahenee itkemisestä, epilepsia ja/tai olet raskaana. Sinun tulee pystyä ymmärtämään, mitä hoidossa tapahtuu. Ennen hoitoa ei saa käyttää päihteitä väh. kolmeen päivään, eikä lihan syöntiä suositella saman verran ennen hoitoa.

Mitä asiakkaat ovat sanoneet palveluistani

 

“Olen käynyt Lotan sekä regressioterapia- että energiahoidoissa ja intuitiivisessa tulkinnassa burnoutin, traumojeni sekä elämänsuunnan selkiyttämiseksi. Taustani on alkoholistiperheen lapsi, ja historiani vuoksi olen työstänyt sisälläni olevia haavoja, traumaenergiaa ja huonoa itseluottamusta jo pitkään. Energiahoidot ovat olleet minulle voimakkaita ja puhdistavia kokemuksia. Koen hoidon aikana, miten energia virtaa eri puolilla kehoani, tunnen kylmiä väreitä ja syvää rentoutumisen tunnetta. Toisen hoitokerran jälkeen traumaenergia nousi voimakkaasti pintaan, mikä oli hyvä, sillä pystyin käsittelemään sitä ja puhdistamaan pintaan noussutta traumaa hoidon jälkeisenä päivänä. Myös regressioterapiassa Lotta on auttanut minua hoitamaan sisällä olevia traumojani hellästi ja ammattimaisesti tietäen, mitä hän tuon hoidon aikana tekee. Lotan hoitoihin olen voinut luottaa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan myös Lotan tekemään intuitiivista tulkintaa. Tulkinta auttoi minua tekemään elämässäni ison päätöksen, sillä se vahvisti sitä, mitä jo sisimmässäni tiesin. Tämä päätös johti minut kokonaan uudelle polulle ja tällä polulla nyt ollaan. Kiitos Lotta!  ❤️”

Johanna, 41 v

“Miten osaisin edes sanoiksi pukea sen kaiken, joka minussa on liikahtanut Lotan energiahoitojen ja regressioterapian vuoksi. En voi kylliksi edes kiittää, miten sydämeni on avautunut, pelot väistyneet ja olen ihanalla matkalla kohti aitoa omaa itseäni. Minun elämässäni on ollut paljon surua, menetyksiä, alkoholismia ja lapsuusajan traumoja. Kasvoin kovaksi ja maskuliiniseksi suorittajaksi, hyvin pärjääväksi ja sydämensä kovettaneeksi.

Kävin pitkät psykoterapiat, joista sain apua asioiden ymmärtämiseen ja niiden jäsentämiseen. Ne eivät kuitenkaan poistaneet kehomuistissa olleita primitiivisä reaktioita tai tunteita, jotka tietyt teemat herättivät sisälläni toistuvasti. Hakeuduin Lotan hoitoihin sillä halusin lopullisesti päästää irti menneisyydestäni. Kävin Lotalla 9 kk säännöllisesti. Koin aina, että yksikin kerta auttoi valtavasti, mutta asiani ja kokemukseni olivat aika isoja, joten halusin antaa itselleni rauhan edetä prosessissa niin pitkään kuin tarvitsi. Alkuun kävin useamman kerran kuukaudessa. Ne tulokset. Vau! En tiedä mistä aloittaa, mutta kaikki minussa on liikahtanut niin pysyvällä ja rakkaudellisella tavalla, että olen täynnä kiitollisuutta. Kohtasin hoidoissa kipeimmät tunteeni, pelkoni ja kokemukseni. Niiden kohtaaminen tapahtui Lotan ohjaamana todella turvallisella ja rakkaudellisella tavalla. Hoidimme tiettyjä teemoja toistuvasti ja uusia nousi myös sitä mukaa.

Koen tällä hetkellä päästäneeni irti kipeistä asioista, joita olen kantanut matkassa mukanani vuosia. Koen syvää rakkautta myös itseäni kohtaan, olen voimistunut ja vahvistunut kaikin tavoin. Olen vahvistanut feminiinienergiaa itsessäni ja löytänyt todellisen rakkauden ja turvan sisältäni. Olen todella tullut todelliseksi minäkseni ja muutos on niin valtava, että sitä ei pysty sanoiksi tähän edes kirjoittamaan. Löysin todellisen itseni Lotan avulla ja hänen kanssaan. Iso ja lämmin suositus Lotan hoidoille, tulet olemaan elämäsi upeimmalla matkalla turvallisesti. Lotta, kiitos, kiitos ja kiitos, olet ihana!”

 

Nainen, 36

 

“Olen 41-vuotias nainen joka on viettänyt lapsuutensa alkoholisoituneen äitinsä kanssa. Normiarkeen kuului äidin poissaolot (hylkäämiskokemukset) ja väkivaltaiset miesystävät. Myös pikkuveljen hoito jäi usein kontolleni.

Löysin Lotan Spotifystä Ehjäksi-podcast sarjasta. Regressioterapia oli se mikä sai kiinnostukseni heräämään.

Kehollisesti olen tuntenut että vasen puoleni minusta on ollut vahvempi kuin oikea. Oikean puolen nilkasta repesi kesällä nivelsiteet, oikeassa kädessä vaivannut tenniskyynärpää jo vuosia ja oikean jalan takareisi on kiukutellut viimeiset 10 vuotta, niskahartiaseudun kivuista ja jumeista puhumattakaan. Vahva väsymys on myös vaivannut pitkään mieltä.

Regressiohoidossa tuli esiin äitisuhteeni; hylkääminen, omien rajojeni asettaminen, äidin pahanolon kantaminen ja tuen puuttuminen. Myös väkivaltaiset ja aggressiiviset miehet nousivat esille.

Hoito oli rankka henkisesti ja fyysisesti. Olo oli jälkikäteen kuin jyrän alle jäänyt. Todella monet itkut oli jäänyt itkemättä. Lotta oli tukena hyvin koko hoidon ajan.

Jälkikäteen henkinen ja kehollinen jaksaminen on parantunut huomattavasti. Kroppa tuntuu olevan tasapainoisempi fyysisesti ja takareiden särky on helpottanut kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Suosittelen ehdottomasti regressioterapiaa kaikille!”

Jenni

“Pääsin Lotan regressioterapiaan etsiessäni apua moniin haasteisiini. Ennen käyntiäni hän kertoi, mistä on kyse ja mitä voi olla odotettavissa; tuli turvallinen tunne. Tämä oli ensimmäinen kertani tämän kaltaisessa hoidossa. Hoidon aikana pääsin sellaiseen yksityiseen tilaan ja paikkaan, että en olisi ikinä uskonut. Löysin itselleni konkreettisen työkalun, minkä avulla olen päässyt rauhaan. Työstettävänä vuosikymmenten asioita, mutta nyt sain sellaisen ajatuksen myös, että on mahdollista löytää tasapaino ja rauha. Itsetuhoinen käytökseni ja elämän ylä- ja alamäet ovat heilutelleet minua miten sattuu. Olen etsinyt apua ja syytä siihen, miksi toistuvasti pilaan elämääni mm. päihteiden avulla. Elämässäni on valtavasti hyviä asioita ja uusia mahdollisuuksia. Nyt niihin voin tarttua rauhassa, enää ei pelota.”

Nainen, 53

Asiakaspalaute alkoholistien lapsille ohjaamastani retriitistä


“Lotta oli meille upealla tavalla läsnä retriitin ohjaajana. Uskalsin avautua heille (ohjaajille) ja koko ryhmälle juuri sellaisena kuin olen ja tulla syvimpien haavojeni kanssa näkyväksi. Kyyneliä tuli vuodatettua melkein joka harjoituksessa, mikä tuntui parantavalta turvallisessa ilmapiirissä. Vertaistuki oli tärkeä osa retriittiä.

Harjoitukset olivat hyvä kokonaisuus purkamista ja voimaantumista. Monet niistä haastoivat ja veivät minut vahvasti epämukavuusalueelle. Sain retriitillä myös ihania korjaavia kokemuksia siitä, miltä vanhempien hyväksyntä ja rakkaus voi tuntua, mitä on puuttunut lapsuudestani. Opin myös työkaluja, joiden avulla voin jatkaa tunteiden työstämistä retriitin jälkeen.

Retriitillä minusta purkautui kerros häpeää ja traumaenergiaa pois. Tunnistan nyt paremmin omat rajani ja osaan puhua paremmin tunteistani ja tarpeistani. Retriitin jälkeen on tuntunut helpommalta olla oma itseni ja luottaa muihin.”

 

❤️ Johanna

Kuka minä olen?

Olen Lotta Kvist, henkisen kasvun ohjaaja. Olen parantanut käyttämilläni metodeilla ja muiden avulla masennuksen, syömishäiriön, lukuisia kehon haastekohtia ja valtavan määrän negatiivisia tunteita liittyen alkoholismikodissa koettuihin asioihin ja menneisyyteeni ylipäätään. Olen Valmentamosta valmistunut LCF Life Coach®, energiahoitaja sekä regressioterapeutti. Olen opiskellut vuoden 2015 alusta lähtien yhteensä 19 kurssia energiahoitoa ja regressioterapiaa ja eheyttänyt itseäni siitä eteenpäin. Neljä kursseista on ollut Suomen Energiahoitajien järjestämiä, loput kurssit tiibetiläiseen, perinteiseen lääketieteeseen pohjautuvaa energiaparannusta. Missioni on auttaa etenkin alkoholistien aikuisia lapsia rakastumaan itseensä.


 

Sinua voisi kiinnostaa nämä podcast-jaksot

Apua alkoholistin läheiselle

 

 

Lotta puhuu tässä jaksossa lisää alkoholismista ja siitä, miten se vaikuttaa alkoholistin lähipiiriin. Mistä alkoholismi johtuu ja miten ylisukupolvien siirtyneet tunteet voivat vaikuttaa sen syntyyn ja  ihmiseen ylipäätään. Miten alkoholistit käyttäytyvät ja millaista on kasvaa alkoholismiperheessä. Miten alkoholistien lapset oireilevat aikuisuudessa. Miten ihminen reagoi, kun trauma syntyy ja aktivoituu.

 

Kuuntele jakso tästä

Kiintymyssuhdemallit ja tietoiset ihmissuhteet

 

 

Lotta puhuu tässä jaksossa siitä, millaisia kiintymyssuhdemalleja on, miten ne syntyvät ja vaikuttavat romanttisiin suhteisiin. Entä mitä tarkoitetaan tietoisilla ihmissuhteilla.

 

Kuuntele jakso tästä

Häpeä

 

 

Häpeä syntyy lapsuudessa, kun emme tule nähdyksi sellaisena, kun olemme.
Kun koemme hylkäämistä ja joku häpäisee meidät; kohdistaa meihin tai toiseen vanhempaamme aggressionsa oman häpeänsä takia, haukkuu meidät. Alamme kokea, että meissä on vikaa, emmekä koe kelpaavamme sellaisina kuin olemme. Miten häpeää voi parantaa?

Kuuntele jakso tästä

Tunnelukot

 

 

Miten traumat vaikuttavat meihin? Mitä ovat tunnelukot? Mikä on sisäinen
lapsi? Kannammeko vanhempiemme ja esi-isiemme tunteita itsessämme ja
miten ne vaikuttavat meihin? Miten tunteita voi parantaa?

Kuuntele jakso tästä

Alkoholismi ja läheisriippuvuus

 

 

Miltä on tuntunut kasvaa alkoholismikodissa? Mikä auttaa parantamaan sen
läheisille aiheuttamaa läheisriippuvuutta ja muita haittoja?

 

Kuuntele jakso tästä

Narsismi

 

 

Mitä narsismi on ja mistä se johtuu. Tuleeko lapsesta narsistinen, jos
hänen vanhempansa on ollut narsisti ja miten parantua siitä. Onko
kaikissa ihmisissä narsistisia piirteitä. Miksi narsisti ja kiltti
ihminen vetävät toisiaan puoleensa ja miten kiltti, empaattinen henkilö
voi voimaantua ja uskaltaa jättää narsistin.

Kuuntele jakso tästä

Läheisriippuvuus ja ihmissuhteet

 

Miten alkoholismikotitausta vaikuttaa kykyyn solmia parisuhde ja millaisia kumppaneita läheisriippuvainen vetää helposti puoleensa. Miten läheisriippuvuus vaikuttaa seksuaalisuuteen. Miten se vaikuttaa suhteisiin lapsuuden perheenjäseniin, ystäviin ja muihin ihmissuhteisiin vanhemmalla iällä. Entä miten läheisriippuvuudesta voi parantua.

Kuuntele jakso tästä

Apua alkoholistin läheiselle

Varaa maksuton puhelinkonsultaatio

Paketti räätälöitävissä sinun tarpeesi mukaan. Konsultaatio ei velvoita mihinkään. Mikäli päädymme yhteistyöhön, sovimme puhelussa käytännön järjestelyistä. Voit kokeilla yhden kerran ensin ja päättää sen jälkeen, haluatko jatkaa tai voimme sopia konsultaatiossa suoraan sopivasta paketista.