fbpx
Ehjäksi | Apua läheisriippuvaiselle ja narsismin aiheuttamiin haasteisiin
piilonarsisti, piilonarsismi, ylimielisyys, väkivalta, väkivaltaisuus, pettäminen, hyväksikäyttö, seksuaalinen hyväksikäyttö, sotatrauma, narsismi, narsistisuus, narsistiäiti, narsisti-isä, narsistikumppani, haavoittunut narsisti, herkkä narsisti, uhrinarsisti, läheisriippuvuus, läheisriippuvainen, narsisti työpaikalla, olenko minä narsisti, narsistiset piirteet, ilkeä narsisti
24761
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-24761,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

Apua läheisriippuvaiselle ja narsismin aiheuttamiin haasteisiin

Oletko kasvanut narsististen vanhempien lapsena tai kärsinyt muuten narsismiteemasta? Epäiletkö olevasi läheisriippuvainen? Oletko parisuhteessa tai ollut parisuhteessa huomattavasti narsistisen ihmisen kanssa?

Tunnistatko osan tai kaikki näistä asioista

 • Päädyt pari- ja ihmissuhteisiin, joissa tunnistat toisessa osapuolessa narsistisia piirteitä tai lapsuuden perheenjäsenilläsi on huomattavasti tällaisia piirteitä: itsekkyyttä, myötätunnon puutetta, vastuuttomuutta, epärehellisyyttä, manipulatiivisuutta, aggressiivisuutta, ilkeyttä, ylimielisyyttä, ulkonäkökeskeisyyttä, kateutta, katkeruutta, kontrolloivuutta, tarvetta erityiskohtelulle ja ihailulle, ansioidensa liiottelua, vallanhimoa, uhriutumista ja/tai voimakas oikeutuksen tunnelukko (= minulla on oikeus tehdä mitä haluan viis muista).
 • Tunnistat myös itsessäsi edellä mainittuja piirteitä.
 • Koet itsesi häpäistyksi, alistetuksi, kontrolloiduksi, pelokkaaksi ja/tai hyväksikäytetyksi. Olet kokenut erilaisia väkivallan muotoja.
 • Sinulla on tästä syystä erilaisia psyykkisiä ja fyysisiä oireita.
 • Et tiedä, miten sinun pitäisi toimia narsistisen ihmisen kanssa. Et uskalla esimerkiksi erota tai laittaa välejä poikki.
 • Täytät muiden tarpeet ennen omiasi ja odotat, että toinen ymmärtäisi täyttää siitä hyvästä sinun tarpeesi. Joudut kuitenkin yleensä pettymään.
 • Et osaa vetää rajoja ja miellytät muita, sillä pelkäät että ihmiset hylkäävät sinut.
 • Päädyt näyttelemään ihmissuhteissa kiltin ihmisen roolin ja kärsit siitä.
 • Tunnet narsistista ihmistä kohtaan muun muassa voimakasta vihaa, epäreiluuden tunnetta ja olet surullinen kokemastasi vääryydestä.

Mikäli tunnistat edellä mainitut kohdat tai osan niistä, voin auttaa sinua. Olen työskennellyt useiden narsistisen henkilön uhriksi itsensä kokevien ja sellaisten kanssa, jotka tunnistavat itsessään lieviä narsistisia piirteitä. Narsistisia piirteitä parantaakseen täytyy olla nöyryyttä katsoa omaa ja sukulinjasta tulevaa häpeää ja syyllisyyttä. Alle 18-vuotiaita palvelen vanhemman suostumuksella.

Apua läheisriippuvaiselle ja narsismin aiheuttamiin haasteisiin

Varaa maksuton puhelinkonsultaatio

Konsultaatio ei velvoita mihinkään.

Voit kertoa tilanteestasi ja minä, miten parhaiten voisin sinua auttaa. Koostamme sinulle sopivan paketin tilanteesi mukaan ja sen perusteella, mitä suosittelen ja mitä metodeja itse haluat hyödyntää. Käyttämistäni metodeista regressioterapiaa voi tehdä vain paikan päällä Lauttasaaressa, mutta kaikki muut palveluni onnistuvat myös etänä. Voit kokeilla yhden kerran ensin ja päättää sen jälkeen, haluatko jatkaa.

Mitä narsismi on?

Narsismi-ilmiöllä viitataan äärimmäiseen itsekkyyteen ja myötätunnon puutteeseen. Käsittelen narsismia ennen kaikkiaan ilmiönä. Olen törmännyt työssäni lukuisiin ihmisiin, jotka ovat kärsineet sellaissta henkilöstä, jonka käytös on ollut heitä kohtaan huomattavan traumatisoivaa ja tässä haitallisesti käyttäytyvässä henkilössä on toteutuneet lukuisat narsistiset piirteet. Olen myös itse törmännyt elämässäni useisiin tällaisiin ihmisiin. Suuri osa näistä narsistisista henkilöistä ei ehkä olisi saanut lääketieteellistä diagnoosia narsistinen persoonallisuushäiriö (minä en voi diagnooseja antaa), mutta se ei silti pyyhi pois heidän käytöksensä haavoittavuutta. Puhun narsismista tällä sivulla ennen kaikkiaan selviytymisstretegiana; huomattavan narsistiseksi kehittynyt ihminen on kokenut lapsuudessa, ettei kukaan pidä hänestä huolta ja rakasta häntä, jolloin hän alkaa itsekkääksi ottamaan ihmisiltä haluamansa (huomion, rahan, seksin,…) pitääkseen itse itsestään huolta, täyttääkseen itse omat tarpeensa.

 

Olemme kaikki pohjimmiltamme viattomia ja rakkaudellisia olentoja. Kun tätä ei peilata meille lapsena takaisin, vaan koemmekin sen sijaan häpäisyä ja hylkäämistä, alamme hävetä itseämme eli koemme, että me emme kelpaa; että meissä on jotakin perustavanlaatuista vikaa. Viattomuuden ja rakkauden tilalle tulee häpeä ja syyllisyys. Kun emme ole saaneet tarpeeksi rakkautta, emme myöskään kykene riittävästi myötätuntoon muita ihmisiä kohtaan. Tällöin on mahdollista, että ihminen rakentaa ympärilleen kovan narsistisen kuoren haavoittuneen itsensä suojaksi. Voimakkaan narsistiset ihmiset ovat aina turvattomasti kiintyneitä eli he eivät ole saaneet lapsuudessaan riittävää perusturvaa, mikä näyttäytyy muun muassa muiden ihmisten kontrolloimisena ja omistusyrityksinä. Kaikilla meillä on narsistisia piirteitä. Häiritseväksi ne menevät, kun vahingoitamme niistä käsin itseämme ja muita. Eli kun itsekkyytemme ja myötätunnon puutteemme ylittää kykymme tuntea ja näyttää myötätuntoa. Narsmismi ilmiönä voidaan jaotella lievään, keskivaikeaan ja vakavaan. Vakavassa muodossaan narsistit ovat vaarallisia. Lievessä muodossaan narsistinen henkilö on esimerkiksi ulkonäkökeskeinen ja osaa keskustella muiden kanssa lähinnä itsestään.

 

Narsismista on olemassa myös psykiatrinen diagnoosi, narsistinen persoonallisuushäiriö, joka määritellään vähintään viidellä seuraavista oirekriteereistä:

 1. suuret käsitykset itsestään, omien saavutusten liiottelu
 2. keskittyy mielikuviin rajattomasta menestyksestä, voimasta, kauneudesta tai suuresta rakkaudesta
 3. uskoo olevansa niin ainutlaatuinen, että häntä voivat ymmärtää vain muut huomattavat henkilöt tai instituutiot
 4. vaatii korostunutta ihailua
 5. mielestään oikeus erityiskohteluun
 6. muiden hyväksikäyttö
 7. empatian puute
 8. kateus (tai uskoo muiden kadehtivan häntä) ja
 9. ylimielisyys ja röyhkeys

 

Diagnoosia tärkeämpää on kuitenkin aina se, kuinka häiritsevänä koemme oman tai toisen ihmisen käytöksen. Voimakkaan narsistisia ihmisiä ei yleensä saa avun piiriin, sillä heidän sokeutensa omalle itselleen ja alitajuinen häpeänsä ja syyllisyytensä itsestään ja toimistaan on niin suuri. Narsisti siis kykenee tuntemaan näitä tunteita, mutta ne ovat hänelle hyvin vaikeita koettavaksi. Narsisti projisoi nämä tunteet muihin esimerkiksi saamalla häpeäraivokohtauksia ja kertomalla, kuinka muut ovat sellaisia kuin hän itse asiassa on. Viha suojaa narsistia häpeän kohtaamiselta.

 

Narsistinen ihminen on helposti identifioitunut joko pahantekijän (on olemassa mm. malignant eli pahansuopa narsisti -nimitys) tai uhrin rooliin ( = herkkä/haavoittunut narsisti) tai molempiin rooleihin. Tämä selittyy sekä lapsuuden kokemuksillamme; millaista käytöstä olemme esim. vanhemmiltamme oppineet, mutta myös ylisukupolvisilla traumoilla. Kannamme sukulinjoistamme perintönä valtavaa määrää tunteita jopa yli kymmenen sukupolven takaa. Nämä tunteet aiheuttavat meille tietynlaisia ajatuksia ja toimintaa. Sukulaisemme ovat muun muassa olleet sodissa, muutenkin tappaneet ja murhanneet ja joutuneet tällaisten tekojen uhreiksi, kokeneet ja aiheuttaneet seksuaalisia traumoja ja olleet voimakkaan uskonnollisia. Narsismin juuret ovat tällaisissa kokemuksissa.  Jotkut sukujemme jäsenistä on myös suljettu perheen ulkopuolelle ja monia edellä mainittuihin kohtiin liittyviä asioita on salailtu, mikä on ongelmallista jälkipolville. Moni sukulaisemme on myös kuollut ennen aikojaan, eikä heitä ole surtu tarpeeksi. Tämä on aiheuttanut monille sukulaisillemme lapsina emotionaalisesi näkymättömäksi jäämistä omille vanhemmilleen, mikä aiheuttaa aina lapselle häpeää. Tämä on mennyt eteenpäin niin käytöksen kautta kuin perittyinä ja siirtyneinä tunteina. Kun lapsi jää vaille rakkautta, on mahdollista, että hän oppii narsistisen selviytymisstrategian ja alkaa täyttää tarpeitaan itsekkäin keinoin. Mitä enemmän erilaisia ylisukupolvisia traumoja ihmiselle on kertynyt lapsuudessa koetun rakkauden puutteen lisäksi, sitä narsistisempi hän voi olla. Hän voi esimerkiksi pettää ja olla väkivaltainen.

Mitä läheisriippuvuus on?

Läheisriippuvuus on narsismiin verrattuna kolikon kääntöpuoli: läheisriippuvainen ihminen pyrkii täyttämään omat tarpeensa täyttämällä ensin muiden tarpeet. Läheisriippuvuudessa lapsena koettu rakkauden puute ja hylkäämisen trauma näyttäytyy niin, että läheisriippuvainen antaa helposti ylittää omat rajansa ja joutuu näin hyväksikäytetyksi ja voimakastahtoisemman narsistisen henkilön jyräämäksi. Läheisriippuvaisella tavalla käyttäytyvä ihminen kykenee myötätuntoon toisin kuin voimakkaan narsistinen. Läheisriippuvaiseltakin kuitenkin puuttuu myötätuntoa itseään kohtaan.

Miksi työskentelen tämän aiheen parissa?

Olen kasvanut kodissa, jossa olen seurannut isäni henkisesti väkivaltaista käytöstä äitiäni kohtaan. Jo edesmennyt isäni oli huomattavan myötätunnoton, ilkeä, aggresiivinen, epärehellinen, manipulatiivinen, impulsiivinen, katkera, kostonhaluinen ja ylimielinen. Hänellä oli joitain vaarallisia tempauksia, jotka olisivat voineet johtaa ihmisten kuolemaan. Äitini taas on ollut uhriutuva ja uhrautuva, mutta myös ainakin minua kohtaan itsekäs ja siskoani suosiva. Otin lapsena isästäni mallia ja aloin käyttäytyä ylimielisesti äitiäni ja siskoani kohtaan. Olin myös toisinaan melko itsekäs ja katkera ja kateellinen siskolleni äitini eriarvoisesta kohtelusta. Huomattavasti narsistista toimintamallia enemmän olen kuitenkin toteuttanut läheisriippuvaista toimintamallia: olen toteuttanut muiden tarpeita, miellyttänyt ja antanut ylittää rajani siinä toivossa, että siitä seuraisi minulle hyvää. Minä ja käytökseni, suhteeni äitiini ja siskooni sekä suhtautumiseni kuolleeseen isääni on muuttunut suuresti viimeisen lähes 9 vuoden aikana, kun olen käsitellyt lapsuuden ja ylisukupolvisia traumojani. Vihan ja katkeruuden tilalle on tullut hyväksyntä.

Minulla oli myös aiemmin tapana vetää puoleeni narsistisia miehiä. Näiden miesten käytökseen kuului joko kaikki tai osa näistä asioista: valehtelu, lähinnä vain itsestään puhuminen, ulkonäkökeskeisyys, myötätunnoton ja arvosteleva puhe minua kohtaan, pettäminen, hyväksikäyttävä käytös ja minulle kostaminen jostain sellaisesta, mistä viha ja katkeruus olisi kuulunut kohdistaa heidän äitiinsä (näemme romanttisissa kumppaneissamme alitajuisesti vanhempamme, jollemme paranna lapsuuden haavojamme ja tule tästä tietoiseksi). Olen törmännyt myös muutamissa muissa ihmissuhteissani huomattavan narsistisiin henkilöihin. Olen löytänyt ja parantanut etenkin viime vuosina sukulinjoistani perimiäni rajuja seksuaalisia traumoja, voimakkaan uskonnollisuuden aikaansaamia asioita, sotatraumoja ja ennenaikaisen kuoleman aikaansaannoksia. Näitä asioita parantamalla olen oppinut ymmärtämään narsismi-ilmiötä paljon paremmin ja olen saanut elämääni valtavasti myötätuntoa, hyväksyntää ja rakkautta sellaisia ihmisiä kohtaan, joiden toimia ennen vihasin ja joille olin katkera. Pystyn tuntemaan nykyään myötätuntoa kaikkia narsistisia ihmisiä kohtaan; myös vanhaa minua. Omat narsistiset piirteeni, joita ilmensin elämässäni, paranivat hyvin jo pelkästään lapsuuden kokemuksiani käsittelemällä, mikä on näyttäytynyt tietysti rakkauden lisääntymisenä itseäni kohtaan. Myös tai jopa etenkin ylisukupolvisen trauman käsittely on helpottanut valtavasti monella tapaa elämässä. Ylisukupolviset traumat ovat olleet itse asiassa rajuudessaan tärkeämpiä parantaa näiden teemojen näkökulmasta ja siksi keskitynkin työssänikin paljon niihin. Kun on parantanut lapsuuden haavansa hyvin, on aivan eri tavalla rohkeutta parantaa jotain sellaista, jota ei ole edes tiennyt kantavansa. Myös edellä mainitsemiini ylisukupolvisiin kokemuksiin liittyvät tunteet on parannettava itsestään, jotta ei enää luo vastaavaa todellisuutta, mitä sukulaiset ovat eläneet ja mitä itse on aiemmin luonut. Voit kuunnella tarinaani aiheesta muun muassa sivun alaosasta löytyvästä Narsismi ja läheisriippuvuus -podcast-jaksosta.

Kuulostavatko kokemukseni tutuilta? Kuulen jatkuvasti tämän kaltaisia tarinoita, sillä olen auttanut lukuisia narsismin vuoksi kipuilevia ihmisiä ja läheisriippuvaisia koko yrittäjyyteni ajan n. 5 vuotta. Narsismi-ilmiön vuoksi kipuilevat ihmiset ovat pääasiakasryhmääni.

 

 

Toivon sydämestäni, että sinäkin voisit vapautua narsismin jättämistä jäljistä tai muista läheisriippuvuuteen johtaneista syistä, lopettaa itsesi pakenemisen, löytää sisäisen turvan ja rakkauden. Haluan tarjota auttavan käteni paranemisen polullesi ja kulkea kanssasi vapautumisesi matkaa. Suosittelen pidempiaikaista työskentelyä kuin muutamaa kertaa, jotta saisimme sinulle kunnolla tuloksia. Joskus jo esimerkiksi yksikin perhekonstellaatio tai regressioterapia voi auttaa ihmistä niin, ettei hän koe tarvitsevansa siinä kohdassa enempää apua. Saadun avun määrä myös ylittää helposti pitkästäkin mentaalisesta keskusteluterapiasta saadun avun.

Apua läheisriippuvaiselle ja narsismin aiheuttamiin haasteisiin

Varaa maksuton puhelinkonsultaatio

Kokonaisuus on räätälöitävissä sinun tarpeesi mukaan vaikka asuisit missä päin tahansa. Konsultaatio ei velvoita mihinkään.

 

 

Lähdemme yhdessä auraamaan sinun mielestäsi sitä, miten lapsuuden olosuhteesi, aikuisuuden vaikeat kokemuksesi ja ylisukupolvinen trauma sinuun tänä päivänä vaikuttaa. Kokonaisuus voi sisältää regressioterapiaa, perhekonstellaatiota, energiahoitoa, life coachausta (keskustelua sekä NLP- ja kehollisia harjoituksia, meditaatioita/mielikuvaharjoituksia), hengitysharjoituksia sekä intuitiivista tulkintaa sinun tarpeesi mukaan.

Työskentelyn ei tarvitse sisältää kaikkea edellä mainittua, mikäli et halua ja jos katson, ettei juuri joku tietty työskentelytapa sovi sinulle. 

Regressioterapian avulla voit tehdä ohjatun, alitajuisen matkan menneisyyden tapahtumiin ja niitä uudelleen mielessäsi elämällä kokea niin tunne- ja ajatustason kuin kehonkin paranemista. Tunteita puretaan niistä ääneen puhumalla ja itkemällä, jos itkettää. Yleensä ihmisten on helppo itkeä ko hoidossa. Tekniikka auttaa sinua muistamaan tapahtumia, jotka olet jo unohtanut (tarvittaessa jopa kohtu- tai vauva-aikaisia muistoja, joihin on mahdoton päästä käsiksi psykoterapian avulla), mutta jotka vaikuttavat siihen, millainen sinä ja elämäsi nyt ovat. Et voi joutua kohtaamaan asioita, joita et olisi valmis käsittelemään. Oma viisas alitajuntasi näyttää sinulle sopivat tilanteet, joiden käsittely auttaa sinua siinä hetkessä eniten. Minä ohjaan ja esitän sinulle kysymyksiä, jotka saavat sinut oivaltamaan asioita itsestäsi ja purkamaan negatiivisia tunteita.

Perhekonstellaatio tehdään yleensä silmät auki lattialla seisten ja paikkaa vaihtaen.  Siinä asetutaan perheen ja suvun jäsenten rooleihin. Konstellaation avulla lähdetään katsomaan, mitä sukulinjoissasi on tapahtunut, jotta sinulla on tässä hetkessä narsismiin liittyvä ongelma. Konstellaation avulla olemme usein saaneet tietää, mikä on johtanut läheisen narsismiin ja/tai asiakkaan omiin narsistisiin piirteisiin ja/tai läheiriippuvaiseen käytökseen ja miksi asiakas on päätynyt suhteeseen narsistisen ihmisen kanssa. Ennen kaikkiaan olemme saaneet parannettua linjoista asiakkaalle periytyneitä ja siirtyneitä tunteita, sillä ne nousevat konstellaatiossa helposti pintaan. Konstellaatiossa muun muassa sanotaan parantavia lauseita. Sen avulla on helppo saada intuitiivista tietoa siitä, mitä ja miksi perheenjäsenille ja sukulaisille on tapahtunut, miltä heistä on tuntunut, sillä olemme kaikki osa samaa tietoisuuden kenttää. Konstellaation tekemistä varten ei ole pakollista tietää, mitä sukulinjoissa on tapahtunut. Toki auttaa, mitä enemmän tiedät. Konstellaatio on regressioterapian lisäksi voimakkain trauman parannuskeino, mistä olen saanut apua. Narsismiteemaan liittyen se on jopa tehokkain keinoni, sillä pelkästään lapsuuden kokemuksia parantaessamme jäämme helposti uhrin asemaan, emmekä opi ymmärtämään narsismin syitä tarpeeksi.

Energiahoidossa voit ottaa miellyttävältä tuntuvaa hoitoa vastaan, eikä sinun välttämättä tarvitse tehdä mitään paitsi tuntea tunteet, jos niitä nousee pintaan. Luon hoidossa mieleni ja metodieni avulla positiivisen energian, jota voisi verrata positiiviseen tunteeseen. Välitän tämän sinuun joko käsieni kautta tai etänä ja se alkaa tehdä muutoksia alitajunnassasi. Energiahoito toimii tutkitusti myös etähoitona. Tunnelukkomme sijaitsevat alitajunnassamme ympäri kehoa. Positiivinen energia korvaa negatiivisen energian, esim. pelon tai muun tunteen ja muuttaa sen positiiviseksi, mikä tuntuu yleensä vähintään olon rauhoittumisena ja rentoutumisena tai vielä voimakkaammin olon muuttumisena rakkaudelliseksi. Kun transformoimme näin tunnelukkojasi, sinusta tulee onnellisempi, onnistut antamaan esimerkiksi vanhemmillesi anteeksi, turvattomuutesi hälvenee ja alat pikkuhiljaa hyväksyä itsesi.

Life coachauksessa (ratkaisukeskeinen valmennus) etsimme vastauksia elämäsi kysymyksiin sinusta itsestäsi. Teemme mielikuvaharjoituksia ja kehollisia harjoituksia ja työskentelemme sisäisten osiesi (persoonan osien) kanssa. Sisäisten osien kanssa työskentelyä ja mielikuvaharjoituksia voi hyvin yhdistää energiahoitoon.

Regressioterapia on tehokkain työkaluni omien elämänkokemustesi käsittelyyn, perhekonstellaatio taas ylisukupolvisten traumojen. Jotkut tykkäävät enemmän energiahoidosta ja life coachauksesta (yhdessä), sillä ne ovat lempeämpi tapa lähestyä asioita. Saat suurimmasta osasta käyttämiäni metodeja hyviä itsehoitovinkkejä.

Jos kaipaat intuiitivista apua päätöstesi tueksi esim ihmissuhteiden kanssa, voi esimerkiksi yksi tapaamiskerroista olla myös intuiivista tulkintaa, jossa käytän apuna tarot-kortteja.

En palvele vakavista mielenterveysongelmista kärsiviä (masennus ei haittaa). Regressioterapia ei sovellu sinulle, mikäli olet alle 18–vuotias, olet ollut psykiatrin hoidossa muun kuin masennuksen takia (masennus eikä mielialalääkkeiden syöminen haittaa), lääkäri on kieltänyt sinua tekemästä mitään raskasta tai esimerkiksi ajamasta autoa, sinulla on vakava sydänsairaus, vakava keuhkosairaus (hengitysvaikeuksia), silmäsairaus, joka pahenee itkemisestä, epilepsia ja/tai olet raskaana. Sinun tulee pystyä ymmärtämään, mitä hoidossa tapahtuu. Ennen hoitoa ei saa käyttää päihteitä väh. kolmeen päivään, eikä lihan syöntiä suositella saman verran ennen hoitoa.

Kuka minä olen?

Olen Lotta Kvist, henkisen kasvun ohjaaja. Olen parantanut käyttämilläni metodeilla ja muiden avulla muun muassa läjän narsistisia piirteitäni, masennuksen, syömishäiriön, lukuisia kehon haastekohtia ja valtavan määrän negatiivisia tunteita liittyen alkoholismikodissa koettuihin asioihin ja ylisukupolvisiin traumoihin sekä siitä seuranneisiin suhteisiin narsistimiesten kanssa. Olen Valmentamosta valmistunut LCF Life Coach®, energiahoitaja, regressio- ja perhekonstellaatioterapeutti sekä intuitiivinen tulkitsija. Olen opiskellut vuoden 2015 alusta lähtien yhteensä 19 kurssia energiahoitoa ja regressioterapiaa ja eheyttänyt itseäni siitä eteenpäin. Neljä kursseista on ollut Suomen Energiahoitajien järjestämiä, loput kurssit tiibetiläiseen, perinteiseen lääketieteeseen pohjautuvaa energiaparannusta. Missioni on auttaa etenkin alkoholismin, narsismin ja läheisriippuvuuden kanssa syystä tai toisesta kipuilevia ihmisiä.


 

Sinua voisi kiinnostaa nämä podcast-jaksot

Narsismi ja läheisriippuvuus

 

Miten narsismi ja läheiriippuvuus syntyvät, miten ne eroavat toisistaan ja mitä samaa niissä on. Miten läheisriippuvainen toimii vahingollisissa ihmissuhteissa ja mikä estää häntä lähtemästä niistä. Entä millainen on haavoittunut/herkkä narsisti ts uhrinarsisti. Huom. käsittelen narsismia/narsistisia piirteitä ennen kaikkiaan ilmiönä, enkä puhu varsinaisesti (vain) narsistisesta persoonallisuushäiriöstä, josta en voi antaa diagnoosia. Käytän narsisti- tai narsistinen sanoja tarkoittaen niillä ihmistä, jossa on haitallisesti narsistisia piirteitä niin hänen itsensä kuin muiden kannalta.

Kuuntele jakso tästä

Suomen sodat, häpeä, seksuaaliset traumat ja narsismi

 

Miten Suomen sodat vaikuttavat meihin, mistä suomalaisten vahva häpeä juontaa juurensa ja mistä ylisukupolvisista syistä narsismi johtuu. Jaksossa käsitellään hieman myös seksuaalisia traumoja, niiden syitä ja vaikutuksia.

 

Kuuntele jakso tästä

Häpeä

 

 

Häpeä syntyy lapsuudessa, kun emme tule nähdyksi sellaisena, kun olemme.
Kun koemme hylkäämistä ja joku häpäisee meidät; kohdistaa meihin tai toiseen vanhempaamme aggressionsa oman häpeänsä takia, haukkuu meidät. Alamme kokea, että meissä on vikaa, emmekä koe kelpaavamme sellaisina kuin olemme. Miten häpeää voi parantaa?

Kuuntele jakso tästä

Ylisukupolviset traumat

 

 

Mitä ovat ylisukupolviset traumat, mistä asti sukulinjaa tunteita voi meille kantautua ja miten ylisukupolviset traumat oireilevat meidän elämässä. Entä miten niitä voidaan hoitaa.

Kuuntele jakso tästä

Läheisriippuvuus ja ihmissuhteet

 

Miten alkoholismikotitausta vaikuttaa kykyyn solmia parisuhde ja millaisia kumppaneita läheisriippuvainen vetää helposti puoleensa. Miten läheisriippuvuus vaikuttaa seksuaalisuuteen. Miten se vaikuttaa suhteisiin lapsuuden perheenjäseniin, ystäviin ja muihin ihmissuhteisiin vanhemmalla iällä. Entä miten läheisriippuvuudesta voi parantua.

Kuuntele jakso tästä

Apua läheisriippuvuuteen ja narsismin aiheuttamiin haasteisiin

Varaa maksuton puhelinkonsultaatio

Paketti räätälöitävissä sinun tarpeesi mukaan. Konsultaatio ei velvoita mihinkään. Mikäli päädymme yhteistyöhön, sovimme puhelussa käytännön järjestelyistä. Voit kokeilla yhden kerran ensin ja päättää sen jälkeen, haluatko jatkaa tai voimme sopia konsultaatiossa suoraan sopivasta paketista.