fbpx
Ehjäksi | Apua alkoholistin läheiselle
lapsuus lasipullossa, alkoholismi, alkoholistin lapsi, aikuinen alkoholistin lapsi, alkoholisti-isä, alkoholisti äiti, alkoholismikoti, alkoholismi perheessä, alkoholistin lapsi suorittaa elämää, lasinen lapsuus, virtahepo olohuoneessa, turvattomuus, häpeä, mikä auttaa alkoholistin lasta, mikä avuksi alkoholistin lapselle, apua läheisriippuvuuteen, läheisriippuvuus, apua alkoholismiin, apua päihdeongelmaan
24488
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-24488,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

Perhekonstellaatio

Perhekonstellaatio on yksi parhaita jollei paras tapa parantaa ylisukupolvisia traumoja ja vapautua sitä kautta elämään sellaista elämää kuin haluat sen sijaan, että toistaisit enää tiedostamattasi esi-isiesi tragedioita.

Kaikki meistä kantavat kehossaan ja mielessään vanhemmiltamme, esi-isiltämme ja perhesysteemistämme periytyneitä ja siirtyneitä tunteita.

Niitä on energiamäärällisesti meissä itse asiassa enemmän kuin omissa elämänkokemuksissamme syntyneitä tunteita. Ne vaikuttavat meihin, terveyteemme ja toimintaamme yhtälailla kuin vaikkapa lapsuuden kokemuksissa syntyneet tunteet. Luomme elämämme ajatustemme ja tunteidemme perusteella tiedostimmie sitä tai emme. Tunteet perityvät DNA:mme kautta. Energia myös siirtyy eteenpäin aikuiselta lapselle. Sanotaan, että traumojen vaikutukset voivat peritytyä ainakin seitsemän sukupolvea eteenpäin. Meistä moni on myös ottanut vanhempiensa tunteita lapsena kantaakseen helpottaaksemme vanhempiemme oloa. Niinpä toimintaamme vaikuttaa paljonkin täysin tuntemattomille ihmisille tapahtuneet asiat ja ennen kaikkiaan se, miten he ovat reagoineet tapahtumiin. Sitä tarkoittaa trauma, ei tapahtumia itsessään. Esi-isämme elävät kauttamme, mikä on valitettavaa silloin, kun se saa meidät toimimaan itsellemme vahingollisesti. Toistamme tiedostamattamme heidän elämiensä tragedioita, emmekä pääse elämässä eteenpäin, kunnes parannamme tunteet/uskomukset sisältämme.

Varaa maksuton puhelinkonsultaatio tai perhekonstellaatio

Konsultaatio ei velvoita mihinkään.

Voit kertoa tilanteestasi ja minä, miten parhaiten voisin sinua auttaa. Kerron, mikäli koen, että regressioterapia tai energiahoito(valmennus) olisi tilanteessasi paras vaihtoehto.

Mitä perhekonstellaatio on?

Perhekonstellaatio on saksalaisen terapeutin Bert Hellingerin kehittämä systeeminen terapiasuuntaus. Siinä yksilö nähdään osana perhesysteemiä, jonka tapahtumat vaikuttavat siihen, miten hän ajattelee, tuntee ja toimii. Systeemin toimintaan pätevät tietyt lait ja näkymättömät perhedynamiikat, kuten oikeus kuulua siihen, suvun jäsenten oikea järjestys ja tasapainon laki. Usein suvun jäsenen kärsimys nousee siitä, että yksi tai useampi suvun jäsenistä ei tiedostamattaan noudata näitä sääntöjä.

Perhekonstellaatiossa näkymättömät lait tuodaan näkyväksi. Siinä valitaan ihmisiä edustamaan perhesysteemin jäseniä. He muodostavat energia-/tietoisuuden kentän, joka näyttää, mistä suvun haasteet kumpuavat. Edustajat tuntevat edustamiensa henkilöiden tunteita. Se on mahdollista, sillä olemme kaikki todellisuudessa yhtä samaa tietoisuutta.

Yksilöohjauksena metodia toteutetaan lattialla seisaaltaan hyödyntämällä tyynyjä tai paperilappuja ja menemällä eri perheen ja suvun jäsenten rooleihin, ilmaisemalla tunteita ja sanomalla ohjaamiani parantavia lauseita niistä käsin sekä tuomalla konstellaatioon mukaan parantavia elementtejä. Konstellaatiossa ei tarvitse näytellä, sillä oikea impulssi nousee kunkin sisältä. Minä ohjaan ja olen tarvittaessa mukana rooleissa, jotta konstellaatio saisi ns hieman enemmän voimaa. Riittää kuitenkin hyvin, että sinä menet itse rooleihin tunnustelemaan, miltä niissä tuntuu, saat sitä kautta hienoja oivalluksia haasteittesi takaa sekä koet paranemista eli sitä, että asiat palaavat takaisin rakkauteen. Metodin avulla pyritään siis saamaan rakkaus taas virtaamaan perhesysteemissä, mutta tietysti ennen kaikkiaan niin, että sinä kokisit siitä tunnetason parannusta. Koska emme kuitenkaan ole todellisuudessa erillisiä mistään, vaan yhteydessä kaikkeen, voi konstellaation tekeminen vaikuttaa jopa perheen- ja suvun jäsentesi toimintaan. Esim. jos päästät vihastasi vanhempaasi kohtaan, kun näet, mitä sukulinjassa on tapahtunut, mistä syystä vanhempasi eivät ole pystyneet toimimaan paremmin, vanhempasi voi aistia tämän alitajuisesti ja uskaltaa esim. lähestyä sinua paremmin kuin ennen.

Minulle ohjatut tai kaksin tehdyt konstellaatiot ovat tuntuneet ihan yhtä parantavilta kuin ryhmässä tehdyt konstellaatiot. Ohjaan tällä hetkellä konstellaatiota vain yksilöohjauksena niin Lauttasaaressa kuin etänä Google Meetissä. Lähiversiona tehty konstellaatio saattaa tuntua hieman tehokkaammalta, mutta myös etäversio toimii mainiosti. Ilmoitan tulevista ryhmätyöpajoista täällä.

Konstellaatio toimii sielun, alitajunnan, kehon ja energian tasolla. Konstellaation avulla on melko helppo saada selvätietoa, miltä suvun ja perheen jäsenistä tuntuu ja mitä heille on tapahtunut, jolloin voit oppia uusia asioita suvun historiasta ja saada sitä kautta ymmärrystä ja hyväksyntää. Konstellaation tekemistä varten on paras, mitä enemmän tiedät suvun ja perheen emotionaalisesti traumaattisista tapahtumista etukäteen, esim. ennenaikaiset kuolemat, keskenmenot, suuret menetykset, sodat, perheen ulkopuolelle suljetut henkilöt, adoptiot, aiemmat puolisot.

Konstellaatiota varten kannattaa miettiä kysymys, johon kaipaat vastauksen (miksi jokin asia on elämässäsi niin kuin se on) ja apua liittyen häiritseviin tunteisiin, itsetuntoon, ihmissuhteisiin, rahaan, työhön tai terveyteen. Konstellaatio vastaa kysymykseesi ja sinun alitajunnastasi heijastuu nähtäville, mistä haasteesi alun perin kumpuaa; mitä sukuketjussa on tapahtunut aiemmin ja kenen tunteita kannat. Konstellaation avulla voit myös vapautua niistä. Oma psyykkeemme suojelee meitä asioilta, joita emme ole valmiita kohtaamaan, joten ei tarvitse pelätä, että pintaan nousisi jotain, mihin et ole valmis. Konstellaatiota varten ei tarvitse kertoa omia tulkintoja, millainen esim. joidenkin ihmisten suhde mielestäsi on, vaan faktatiedot riittävät. 

Konstellaation aihe voi olla mikä vaan oma haasteesi/traumaattinen asia, esim.

– haastava äiti- tai isäsuhde tai suhde sisarukseen

– rahaongelmat

– työhön liittyvät haasteet ja haitalliset uskomukset, esim “on pakko tehdä hirveästi töitä”, vaikeus löytää sopivaa ammattia

– itsetunto-ongelmat

– häiritsevät tunteet; esim häpeä, syyllisyys, ulkopuolisuuden tunne, pelot

– vaikeus löytää kumppania/haastava parisuhde, avioero tai ero

– abortti, keskenmeno, lapsettomuus

– väkivalta perheen sisällä

– fyysinen ja henkinen hyväksikäyttö

– seksuaalinen hyväksikäyttö

– sairaus tai vamma

Konstellaation avulla onnistuu toki parantamaan myös ns omia tunteita eli niitä, joita olet kokenut vaikka äitiäsi tai isääsi kohtaan heidän kanssaan tapahtuneissa tilanteissa. Konstellaatio näyttää ja parantaa asioita aina siitä näkökulmasta/siltä tasolta, mihin sinä olet valmis ja mikä on parhaaksesi; mitä sinun on tärkeintä nähdä, ymmärtää ja parantaa itsessäsi siinä hetkessä. Useinmiten ihmiset itkevät konstellaatiossa paljonkin, mutta eivät kaikki. Konstellaatio pystyy silti shiftaamaan asioita sisältäsi. Esimerkiksi kuusi minulle tehdyistä konstellaatioista on näyttänyt syynä elämän haasteisiini Suomen sotia. Jokainen konstellaatio on opettanut uutta ja parantanut uuden kerroksen sotatraumoista eli isovanhempieni tunteita sekä myös vanhempia kohtaan tuntemiani tunteita. Konstellaation avulla olen oppinut muun muassa, mistä ylisukupolvisista syistä isäni alkoholismi ja ALS-sairaus johtuivat. Myös moni asiakkaani on oppinut vanhempansa alkoholismin tai vaikka lapsensa sairauden syyn samalla, kun on saanut konstellaatiosta itselleen apua esim. suhteeseen vanhempaansa.

Asiakaspalautteita konstellaatiosta:

Perhekonstellaatio oli mielettömän hieno ja avartava kokemus. Yllätyin, miten vahvasti tunsin suvussani olevien jo edesmenneiden henkilöiden tunteet ja ajatukset. En osaa edes sanoin kuvata kokemaani. Itkin paljon, mikä oli puhdistavaa. Tunsin myös äitini tunteet hyvin voimakkaasti ja tämän kautta myötätuntoni on kasvanut valtavasti häntä kohtaan ja lähentänyt meitä. Lisäksi olen tehnyt suuria päätöksiä elämässäni konstellaation jälkeen ja se on johdattanut minua oikeaan suuntaan tällä elämäni polulla.”

Nimetön

“Olen käynyt pitkän psykoterapian jo nuoruudessani vaikeiden lapsuuden kokemusteni vuoksi. Kuitenkin vasta perhekonstellaation avulla pystyin ensimmäistä kertaa kokemaan todeksi traumakipuja ja perheemme historian taakkaa useista eri näkökulmista. Tätä kautta sain vihdoin
myötätunnon ja anteeksiannon, joka on vapauttanut energiaani tärkeisiin
elämänmuutoksiin kuten oman yritystoiminnan käynnistämiseen.”

Nimim. Vihdoin pintaa syvemmälle

“Perhekonstellaation koin loistavaksi ja hyödylliseksi metodoksi, joka toi asioihin laajempaa näkökulmaa. Oivalsin perhekonsellaation avulla, että minulle on tullut molemmilta vanhemmilta ja heidän suvuiltaan/ menneiltä sukupolvilta tiettyjä tunteija ja toimintatapoja, jotka ovat ikään kuin periytyneet ja kopioituneet tiedostamatta sukupolvelta toiselle.  Esimerkiksi kaikki suru, jota olen kantanut mukanani ei olekaan minun suruani ja minun lapsuuden- tai elämän kokemuksen mukana tulluttu painolastia. Tuntui helpottavalta päästää siitä taakasta irti mikä
minulle ei kuulu. Perhekonstellaatio myös lisäsi kovasti ymmärrystä omia vanhempiani kohtaan ja toi elämän kokemukset erilaisiin mittasuhteisiin, kun asioita tarkasteltiin laajemmalti kuin oman kokemukseni tai ydinperheeni näkökulmasta. Aion ehdottomasti kokeilla perhekonstellaatiota vielä myöhemmin uudestaan.”

Eija

”Halusin työstää konstellaatiossa arvottomuuden tunnetta. Muuten en juuri tiennyt mitä odottaa. Lotta ohjasi tilannetta varmuudella ja kyseli kysymyksiä, jolla päästiin nopeasti alkuun. Lotta totesi pian, että isäni isän kohdalla nousee isoja tunteita pintaan. Pääsin nopeasti kiinni tähän tunteeseen ja itkinkin vuolaasti pitkin harjoitusta isoisäni tuskaa sodasta ja Karjalan menettämisestä. Tunsin todella yhdistyväni isoisäni energiaan, vaikken ole koskaan tavannut häntä, koska hän kuoli ennen syntymääni.  

Konstellaatiossa vapautui paljon ylisukupolvista taakkaa ja raskasta energiaa itsestäni. Kokemus oli voimakas, mutta olo oli turvallinen Lotan ohjauksessa. Konstellaation jälkeen isovanhempani ovat tuntuneet läheisemmiltä. Kiinnostuin karjalaisita juuristani ja luin siihen liittyvän kirjankin. Ymmärrän nyt paremmin, mitä kaikkea arvottomuuden tunteeni taustalla on. Rakkauden ja nähdyksi tulemisen puutetta on ollut monessa sukupolvessa.”

 

Johanna

Mikä palveluistani valita?

Konstellaatio on usein tehokkaampaa kuin energiahoito. Toki joskus joku kokee energiahoidon tehokkaampana. Se on perittyihin tunteisiin tehokkaampaa kuin regressioterapia tai energiahoito, sillä sen avulla niihin pääsee käsiksi paremmin sekä saat helpommin itse oivalluksia ilman että minun tarvitsee kertoa, mistä asiat johtuvat. Oma oivallus on aina parempi kuin toisen kertomana kuultu, ja oivallusta tärkeämpää on saada purettua tunteita alitajunnasta, jotta todella saisit apua ja muutosta elämääsi. Omiin lapsuuden traumoihin sopii paremmin regressioterapia, mutta konstellaatiotakin voi hyödyntää niiden parantamisessa. Regressiossa tiettyjä elämäntilanteita käsitellään yksityiskohtaisemmin, kun konstellaatio tekee näkyväksi pikemminkin yleisemmin traumaattisia kokemuksia. Toki sekin voi joskus näyttää ja auttaa parantamaan jotain hyvin spesifiä. Konstellaatio on enemmänkin valmennuksellinen metodi kuin hoito, mutta se on yleensä paljonkin tehokkaampaa kuin vaikka pelkät mielikuvaharjoitukset ja etenkin pelkkä tietoisen mielen tasolla tapahtuva keskustelu, jota esim psykoterapiassa suureksi osin tehdään. Olen itse kokenut yksittäisistä perhekonstellaatioista joskus yhtä paljon apua kuin yksittäisesti regressioterapiasta tai enemmän, jos ongelmani ovat olleet periytyneet/siirtyneet tunteet. Regressioterapia, energiahoito ja perhekonstellaatio ovat ehdottomat suosikkini kaikista mielen ja kehon parannusmetodeista, joita olen kokeillut.

Konstellaatio Lauttasaaressa tai Google Meetissä 1,5–2 h 150 €

Varaa maksuton puhelinkonsultaatio tai suoraan konstellaatio

Konsultaatio ei velvoita mihinkään.

Voit kertoa tilanteestasi ja minä, millä keinoin voisin sinua auttaa parhaiten.

Konstellaatio kestää 90-120 min. Mikäli konstellaatio saataisin tehtyä tunnissa, voimme tehdä toisen lyhyen kontellaation tai loppuajan energiahoitoa, keskustella tai tehdä valmennuksellisia harjoituksia. Mikäli konstellaatiossa lähdetään tutkimaan sukulinjoja, kuten yleensä tehdään, puolessa tunnissa ei kerkeä tehdä tarpeeksi. Konstellaation avulla pystyy kuitenkin tutkimaan vaikka oireiden syitä tai tulla tietoiseksi sinulle sopivasta työstä nopeastikin.

Kuka minä olen?

Olen Lotta Kvist, henkisen kasvun ohjaaja. Olen parantanut käyttämilläni metodeilla ja muiden avulla muun muassa masennuksen, syömishäiriön, lukuisia kehon haastekohtia ja valtavan määrän negatiivisia tunteita, jotka ovat syntyneet lapsuudessani ja periytyneet ja siirtyneet sukulinjoista. Olen Valmentamosta valmistunut LCF Life Coach®, perhekonstellaatio-ohjaaja, energiahoitaja sekä regressioterapeutti. Olen opiskellut perhekonstellaatiota vuonna 2022 kaksi kurssia ja vuonna 2023 opiskelen ainakin yhden kurssin. Lisäksi olen käynyt vuosia kymmenillä retriiteillä ja työpajoissa, joissa metodia on käytetty ja oppinut sitä samalla. Olen opiskellut vuoden 2015 alusta lähtien yhteensä 19 kurssia energiahoitoa ja regressioterapiaa ja eheyttänyt itseäni siitä eteenpäin. Neljä kursseista on ollut Suomen Energiahoitajien järjestämiä, loput kurssit tiibetiläiseen, perinteiseen lääketieteeseen pohjautuvaa energiaparannusta. Missioni on auttaa etenkin alkoholistien aikuisia lapsia sekä kaikkia muitakin luokseni löytäviä oivaltamaan itsensä.