fbpx
Perhekonstellaatio - Ehjäksi
perhekonstellaatio, ylisukupolvinen trauma, ylisukupolviset traumat. taakkasiirtymä, perimä, peritty trauma, perityt traumat
24488
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-24488,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.4,vc_responsive

Perhekonstellaatio

Perhekonstellaatio on yksi parhaita jollei paras tapa parantaa ylisukupolvisia traumoja ja vapautua sitä kautta elämään sellaista elämää kuin haluat sen sijaan, että toistaisit enää tiedostamattasi esi-isiesi tragedioita.

Kaikki meistä kantavat kehossaan ja mielessään vanhemmiltamme, esi-isiltämme ja perhesysteemistämme periytyneitä ja siirtyneitä tunteita.

Niitä on energiamäärällisesti meissä itse asiassa enemmän kuin omissa elämänkokemuksissamme syntyneitä tunteita. Ne vaikuttavat meihin, terveyteemme ja toimintaamme yhtälailla kuin vaikkapa lapsuuden kokemuksissa syntyneet tunteet. Luomme elämämme ajatustemme ja tunteidemme perusteella tiedostimmie sitä tai emme. Tunteet perityvät DNA:mme kautta. Oman kokemukseni mukaan tunteita periytyy meille hyvin kaukaa, joskus jopa yli kymmenen sukupolven takaa. Meistä moni on myös ottanut vanhempiensa ja joskus muidenkin tunteita lapsena kantaakseen helpottaaksemme heidän oloaan. Niinpä toimintaamme vaikuttaa paljonkin täysin tuntemattomille ihmisille tapahtuneet asiat ja ennen kaikkiaan se, millaisen vaikutuksen se on jättänyt heidän sisälleen. Sitä tarkoittaa trauma, ei tapahtumia itsessään. Esi-isämme elävät kauttamme, mikä on valitettavaa silloin, kun se saa meidät toimimaan itsellemme vahingollisesti. Toistamme tiedostamattamme heidän elämiensä tragedioita, emmekä pääse elämässä eteenpäin, kunnes parannamme tunteet/uskomukset sisältämme.

Varaa maksuton puhelinkonsultaatio tai perhekonstellaatio

Konsultaatio ei velvoita mihinkään.

Voit kertoa tilanteestasi ja minä, miten parhaiten voisin sinua auttaa. Kerron, mikäli koen, että regressioterapia tai energiahoito(valmennus) olisi tilanteessasi paras vaihtoehto.

Mitä perhekonstellaatio on?

Perhekonstellaatio on saksalaisen terapeutin Bert Hellingerin kehittämä systeeminen terapiasuuntaus. Siinä yksilö nähdään osana perhesysteemiä, jonka tapahtumat vaikuttavat siihen, miten hän ajattelee, tuntee ja toimii. Systeemin toimintaan pätevät tietyt lait ja näkymättömät perhedynamiikat, kuten oikeus kuulua siihen, suvun jäsenten oikea järjestys ja tasapainon laki. Usein suvun jäsenen kärsimys nousee siitä, että yksi tai useampi suvun jäsenistä ei tiedostamattaan noudata näitä sääntöjä.

Perhekonstellaatiossa näkymättömät lait tuodaan näkyväksi. Yksilöohjauksena metodia toteutetaan kokemalla kehollisesti ja intuitiivisesti perheenjäsenten ja sukulaisten rooleja. Konstellaatiossa ei tarvitse näytellä, sillä oikea impulssi nousee sinun sisältäsi. Metodi auttaa niin mieltä kuin kehoa rentoutumaan. Metodin avulla pyritään siis saamaan rakkaus taas virtaamaan sinun sisälläsi. Koska emme kuitenkaan ole todellisuudessa erillisiä mistään, vaan yhteydessä kaikkeen, voi konstellaation tekeminen vaikuttaa jopa perheen- ja suvun jäsentesi toimintaan.

Ohjaan tällä hetkellä konstellaatiota yksilöohjauksena niin Lauttasaaressa kuin etänä Google Meetissä. Konstellaatio toimii yhtä hyvin niin etä- kuin lähiversiona. Yksilöohjauksena tehty konstellaatio on kokemukseni mukaan yhtä tehokasta kuin ryhmässä tehty.

Konstellaatio toimii mielen, kehon ja sielun tasolla. Konstellaation avulla on helppo saada selvätietoa, miltä suvun ja perheen jäsenistä tuntuu ja mitä heille on tapahtunut, jolloin voit oppia uusia asioita suvun historiasta ja saada sitä kautta ymmärrystä ja hyväksyntää. Olen itse saanut ja olemme saaneet monen asiakkaan kanssa selville ja parannettua ennestään tiedostamattomiamme asioita kaukaakin sukulinjasta. Konstellaation tekemistä varten on kuitenkin paras, mitä enemmän tiedät suvun ja perheen emotionaalisesti traumaattisista tapahtumista etukäteen, esim. ennenaikaiset kuolemat, keskenmenot, suuret menetykset, sodat, perheen ulkopuolelle suljetut henkilöt, adoptiot, aiemmat puolisot.

Konstellaatiota varten kannattaa miettiä kysymys, johon kaipaat vastauksen (miksi jokin asia on elämässäsi niin kuin se on) ja apua liittyen häiritseviin tunteisiin, itsetuntoon, ihmissuhteisiin, rahaan, työhön tai terveyteen. Konstellaatio vastaa kysymykseesi ja sinun alitajunnastasi heijastuu nähtäville, mistä haasteesi alun perin kumpuaa; mitä sukuketjussa on tapahtunut aiemmin ja kenen tunteita kannat. Konstellaation avulla voit myös vapautua niistä. Oma psyykkeemme suojelee meitä asioilta, joita emme ole valmiita kohtaamaan, joten ei tarvitse pelätä, että pintaan nousisi jotain, mihin et ole valmis. Konstellaatiota varten ei tarvitse kertoa omia tulkintoja, millainen esim. joidenkin ihmisten suhde mielestäsi on, vaan faktatiedot riittävät. Turhaan puhumiseen (tarinoiden kertomiseen) myös kuluu aikaa ja se harhauttaa tuntemasta tunteita. Tärkeintä on, mitä tunnet tunnetasolla ja kehossasi siinä hetkessä. Tarjoan sinulle ymmärrystä, miksi jokin asia suvussasi on kuten se on sen perusteella, mitä konstellaatiossa näen. On tärkeää, että tarvittavat oivallukset tulee tehtyä ja asiat sanottua. Voin tarvittaessa olla myös mukana konstellaatiossa, mutta tärkeintä, että sinä olet.

Konstellaation aihe voi olla mikä vaan oma haasteesi/traumaattinen asia, esim.

– haastava äiti- tai isäsuhde tai suhde sisarukseen, esim. suhde narsistiseen läheiseen

– masennus, uupumus, ahdistus, taipumus dissosioitua helposti (nämä voivat johtua pelkästään lapsuudestamme, mutta usein ne johtuvat siitä, että kannamme myös suvustamme kipeitä asioita)

– rahaongelmat

– työhön liittyvät haasteet ja haitalliset uskomukset, esim “on pakko tehdä hirveästi töitä”, vaikeus löytää sopivaa ammattia, pelko seurata omia unelmia

– itsetunto-ongelmat

– maskuliinisuuteen ja feminiinisyyteen liittyvät ongelmat

– häiritsevät tunteet; esim häpeä, syyllisyys, ulkopuolisuuden tunne

– vaikeus löytää kumppania/haastava parisuhde, avioero tai ero

– abortti, keskenmeno, lapsettomuus, haastava suhde omaan lapseen

– väkivalta ja seksuaalinen väkivalta perheen sisällä, väkivaltainen kumppani

– kaikenlainen hyväksikäyttö

– sairaus tai vamma, kehon painoon liittyvät asiat

– riippuvuudet kuten esimerkiksi läheisriippuvuus

– onnettomuudet, onnettomuusalttius

Konstellaation avulla onnistuu toki parantamaan myös ns omia tunteita eli niitä, joita olet kokenut vaikka äitiäsi tai isääsi kohtaan heidän kanssaan tapahtuneissa tilanteissa. Konstellaatio näyttää ja parantaa asioita aina siitä näkökulmasta/siltä tasolta, mihin sinä olet valmis ja mikä on parhaaksesi; mitä sinun on tärkeintä nähdä, ymmärtää ja parantaa itsessäsi siinä hetkessä. Pyrin useinmiten ohjaamaan konstellaatiota anteeksiantoon ja hyväksyntään. Jos olet kuitenkin kokenut hyvin vaikeita lapsuuden kokemuksia, esimerkiksi insestiä, en tietenkään ohjaa sinua anteeksiantamaan, mikäli se tuntuu mahdottomalta. Tärkeintä silloin on muistuttaa sinua omasta viattomuudestasi. Useinmiten ihmiset itkevät konstellaatiossa paljonkin, mutta eivät kaikki. Konstellaatio pystyy silti shiftaamaan asioita sisältäsi. Konstellaation avulla olen oppinut muun muassa, mistä ylisukupolvisista syistä isäni alkoholismi, narsismi ja ALS-sairaus johtuivat. Myös moni asiakkaani on oppinut vanhempansa narsismin, alkoholismin tai vaikka lapsensa sairauden syyn samalla, kun on saanut konstellaatiosta itselleen apua esim. suhteeseen vanhempaansa.

Varaa maksuton puhelinkonsultaatio tai konstellaatio

Asiakaspalautteita konstellaatiosta:

“Halusin kokeilla perhekonstellaatiota selvittääkseni, mistä toistuva masennukseni kumpuaa. Minulle oli tullut tunne, että itken myös jonkun muun itkuja. Perhekonstellaatio ei ollut minulle aiemmin tuttua, mutta olin lukenut siitä.

Lotan ohjauksessa oli helppoa ja turvallista olla. Itkin parin tunnin
aikana varmasti ämpärillisen kyyneleitä, mutta joka tunnepurkauksen jälkeen
Lotta ohjasi takaisin rakkauteen ja tuntui kuin taakka harteilta olisi
keventynyt.

Itkin erityisesti ukkini vaikeita elämänvaiheita, sylin ja äidin kaipuuta,
syyllisyyttä ja pelkoa sodassa.  On vaikea sanallistaa kokemusta. Yllätyin siitä, miten voimakkaasti surun tunne tuntui ja purkautui.
Ymmärsin miksi isäni on ollut vaikea kohdata minun tunteita ja miten paljon
hän on kantanut huolta veljistään ja isästään. Ymmärsin myös, miten minä
olen lähtenyt kantamaan muiden tunteita. Sain kuin luvan nauttia elämästä ja päästää irti syyllisyyden tunteesta.
Kiitos Lotta!”

 

Minna

 

Perhekonstellaatio oli mielettömän hieno ja avartava kokemus. Yllätyin, miten vahvasti tunsin suvussani olevien jo edesmenneiden henkilöiden tunteet ja ajatukset. En osaa edes sanoin kuvata kokemaani. Itkin paljon, mikä oli puhdistavaa. Tunsin myös äitini tunteet hyvin voimakkaasti ja tämän kautta myötätuntoni on kasvanut valtavasti häntä kohtaan ja lähentänyt meitä. Lisäksi olen tehnyt suuria päätöksiä elämässäni konstellaation jälkeen ja se on johdattanut minua oikeaan suuntaan tällä elämäni polulla.”

Nimetön

“Olen käynyt pitkän psykoterapian jo nuoruudessani vaikeiden
lapsuuden kokemusteni vuoksi. Kuitenkin vasta perhekonstellaation avulla pystyin ensimmäistä kertaa kokemaan todeksi traumakipuja ja perheemme historian taakkaa useista eri näkökulmista. Tätä kautta sain vihdoin myötätunnon ja anteeksiannon, joka on vapauttanut energiaani tärkeisiin elämänmuutoksiin kuten oman yritystoiminnan käynnistämiseen.”

Nimim. Vihdoin pintaa syvemmälle

“Perhekonstellaation koin loistavaksi ja hyödylliseksi metodoksi, joka toi asioihin laajempaa näkökulmaa. Oivalsin perhekonsellaation avulla, että minulle on tullut molemmilta vanhemmilta ja heidän suvuiltaan/ menneiltä sukupolvilta tiettyjä tunteija ja toimintatapoja, jotka ovat ikään kuin periytyneet ja kopioituneet tiedostamatta sukupolvelta toiselle.  Esimerkiksi kaikki suru, jota olen kantanut mukanani ei olekaan minun suruani ja minun lapsuuden- tai elämän kokemuksen mukana tulluttu painolastia. Tuntui helpottavalta päästää siitä taakasta irti mikä
minulle ei kuulu. Perhekonstellaatio myös lisäsi kovasti ymmärrystä omia vanhempiani kohtaan ja toi elämän kokemukset erilaisiin mittasuhteisiin, kun asioita tarkasteltiin laajemmalti kuin oman kokemukseni tai ydinperheeni näkökulmasta. Aion ehdottomasti kokeilla perhekonstellaatiota vielä myöhemmin uudestaan.”

Eija

”Halusin työstää konstellaatiossa arvottomuuden tunnetta. Muuten en juuri tiennyt mitä odottaa. Lotta ohjasi tilannetta varmuudella ja kyseli kysymyksiä, jolla päästiin nopeasti alkuun. Lotta totesi pian, että isäni isän kohdalla nousee isoja tunteita pintaan. Pääsin nopeasti kiinni tähän tunteeseen ja itkinkin vuolaasti pitkin harjoitusta isoisäni tuskaa sodasta ja Karjalan menettämisestä. Tunsin todella yhdistyväni isoisäni energiaan, vaikken ole koskaan tavannut häntä, koska hän kuoli ennen syntymääni.  

Konstellaatiossa vapautui paljon ylisukupolvista taakkaa ja raskasta energiaa itsestäni. Kokemus oli voimakas, mutta olo oli turvallinen Lotan ohjauksessa. Konstellaation jälkeen isovanhempani ovat tuntuneet läheisemmiltä. Kiinnostuin karjalaisita juuristani ja luin siihen liittyvän kirjankin. Ymmärrän nyt paremmin, mitä kaikkea arvottomuuden tunteeni taustalla on. Rakkauden ja nähdyksi tulemisen puutetta on ollut monessa sukupolvessa.”

 

Johanna

2 h konstellaatio Lauttasaaressa 2 h 185 €

Konstellaatio Lauttasaaressa 2 x 2 h 340 €

2 h konstellaatio Google Meetissä 2 h 170 € (mahdollinen 30 min yliaika maksaa 15 € lisää)

1 h konstellaatio Lauttasaaressa tai Google Meetissä 99 € (jos konstellaatiossa menee yli 15 min yliaikaa ja sitä on mahdollista jatkaa, jatketaan sitä yhteensä 1,5 h ja laskutan siitä 51 € lisää)

 

Varaa maksuton puhelinkonsultaatio tai konstellaatio

Konsultaatio ei velvoita mihinkään.

Voit kertoa tilanteestasi ja minä, millä keinoin voisin sinua auttaa parhaiten.

Kahdessa tunnissa kerkeää tehdä yhdestä kahteen konstellaatiota (yhteen tai kahteen aiheiseen). Aika kannattaa käyttää tarinoiden kertomisen sijaan varsinaiseen konstellaatioon. Alussa voit kertoa aiheen, mihin kaipaat eniten apua, jollet ole kertonut sitä jo viestillä tai konsultaatiossa. Kyselen perheesi ja suvun tapahtumista tarpeellisia asioita. Mikäli konstellaatio saataisin tehtyä tunnissa ja olet varannut kahden tunnin ajan, teemme toisen kontellaation toiseen aiheeseen tai tunnin energiahoitoa, teemme valmennuksellisia harjoituksia (mm kehollisia ja mielikuvaharjoituksia), intuitiivista tulkintaa ja/tai keskustelemme, mistä haluat. Usein olemme kerenneet huomioida useaa erilaista ylisukupolvista traumaa yhdellä tapaamiskerralla (esim jotain äiti- ja jotain isälinjasta tulevaa). Ei sukulinjoihin suuntautuvaa konstellaatiota saatta keretä tehdä nopeastikin.

Huom. jos varaat yhden tunnin ajan, toteutetaan konstellaatio niin, että makaat silmät kiinni hoitopöydällä tai etänä missä oletkaan ja minä kerron selvätietoisesti ja -näköisesti, mistä haasteesi kumpuaa. Näin pääsemme konstellaatiossa nopeammin eteenpäin. Ohjaan yhdessä saamamme tiedon ja tuntemusten perusteella parannusta mielikuvien kautta ja pyydän sanoittamaan tunteita. Tarvittaessa yhdistän mukaan hieman energiahoitoa. Minulla ei ole yhtäkään kokemusta, etteikö tälläinen työskentely olisi toiminut. Toki jos tämä tapa ei jostain syystä tuntuisikaan sinulle hyvältä, voimme siirtyä konstellaation tekemiseen silmät auki seisten ja tehdä vaikka energiahoitoa konstellaation sijaan. Joillekin tämä on helpompi tapa tehdä konstellaatiota, sillä niin sanottu perinteinen tapa tehdä konstellaatiota voi tuntua hankalalta. Silmät auki mieli myös eksyy helpommin kertomaan tarinoita eri tapahtumista, joiden kertominen ei auta siinä hetkessä tunteiden vapauttamisessa ja siihen menee aikaa. Kaikki tarvittava tieto ja tunteet ovat sinussa ja voit saada niistä kiinni myös silmät kiinni maaten. Huom. olen tehnyt myös näkijän/intuitiivisen tulkitsijan työtä vuosia.

Mikä palveluistani valita?

Konstellaatio on usein tehokkaampaa kuin energiahoito. Toki joskus joku kokee energiahoidon tehokkaampana. Varsinainen konstellaatio on perittyihin tunteisiin tehokkaampaa kuin regressioterapia , sillä konstellaatiossa onnistutaan yleensä purkamaan monen eri sukulaisen/henkilön tunteita sinusta ja saat sen avulla laajemman ymmärryksen, miksi asiat ovat menneet niin kuin ne ovat, mikä lisää hyväksyntää. Konstellaatio onnistuu paljastamaan sukusysteemin toimintaan vaikuttavia näkymättömiä lakeja, joiden sisäinen oivaltaminen on ensijaisen tärkeää ylisukupolvisesta traumasta vapautumismielessä. Konstellaatiossa voidaan myös huomioida ylisukupolvisen trauman vaikutusta sinun ja vanhempasi suhteeseen. Regressiossa tiettyä tilannetta/tilanteita käsitellään mielikuvien kautta hyvin yksityiskohtaisesti kuten sinä tai sukulaisesi ovat ne kokeneet, kun konstellaatio tehdään normaalisti seisaltaan ja ikään kuin näytellään perheenjäsenten ja sukulaisten tapahtumia yleisemmällä tasolla. Toki konstellaatiossakin saattaa nousta välillä esille jotain hyvin spesifiä. Jos asiakkaan trauma on selkeän ylisukupolvinen, suosittelen useammin konstellaatiota kuin regressiota. Omiin lapsuuden traumoihin sopii ehdottomasti paremmin regressioterapia, mutta konstellaatiotakin saattaa purkaa osittain lapsuudessa koettuja tunteita. Meillä ei olisi ongelmia vanhempiemme kanssa, jollei suvussa olisi tapahtunut aiemmin traumaattisia asioita. Siksi konstellaation tekeminen vanhempien kanssa koettuihin ongelmiin on aina hyvä. Konstellaatio on ratkaisukeskeistä terapiaa. Teen myös ratkaisukeskeistä valmennusta (life coachaus) ja yhdistän aina tarpeen tullen kaikkia osaamiani asioita yhteen. Olen itse kokenut yksittäisistä perhekonstellaatioista usein enemmän apua kuin yksittäisestä regressioterapiasta, jos ongelmani on ollut ylisukupolvinen. Jos olet perinyt esim yksittäisen rajun trauman, silloin suosittelen ennemmin regressioterapiaa. Regressioterapia, energiahoito ja perhekonstellaatio ovat ehdottomat suosikkini kaikista mielen ja kehon parannusmetodeista, joita olen käyttänyt ja saanut apua.

Kuka minä olen?

Olen Lotta Kvist, henkisen kasvun ohjaaja. Olen parantanut käyttämilläni metodeilla ja muiden avulla muun muassa masennuksen, syömishäiriön, lukuisia kehon haastekohtia ja valtavan määrän negatiivisia tunteita, jotka ovat syntyneet lapsuudessani ja periytyneet ja siirtyneet sukulinjoista. Olen Valmentamosta valmistunut LCF Life Coach®, perhekonstellaatio-ohjaaja, energiahoitaja sekä regressioterapeutti. Olen opiskellut perhekonstellaatiota vuonna 2022 kaksi kurssia ja vuonna 2023 opiskelen ainakin yhden kurssin. Lisäksi olen käynyt vuosia kymmenillä retriiteillä ja työpajoissa, joissa metodia on käytetty ja oppinut sitä samalla. Olen opiskellut vuoden 2015 alusta lähtien yhteensä 19 kurssia energiahoitoa ja regressioterapiaa ja eheyttänyt itseäni siitä eteenpäin. Neljä kursseista on ollut Suomen Energiahoitajien järjestämiä, loput kurssit tiibetiläiseen, perinteiseen lääketieteeseen pohjautuvaa energiaparannusta. Missioni on auttaa etenkin ihmisiä, joiden traumojen syntyyn on vaikuttanut jonkun alkoholin käyttö ja ihmisiä, jotka oireilevat alkoholin käytöllä lapsuuden ja ylisukupolvisten kokemustensa vuoksi. Myös narsismiin ja läheisriippuvuuteen liittyvien asioiden kanssa auttaminen on omien kokemusteni vuoksi lähellä sydäntäni.

Kuuntele podcast perhekonstellaatiosta
Kuuntele podcast ylisukupolvisista traumoista
Kuuntele podcast konstellaatiokokemuksesta